Ceaiuri recomandate pentru sănătatea splinei | Terapia Naturistă



CEAIURI RECOMANDATE PENTRU SĂNĂTATEA SPLINEI

 Chiar dacă pe piața farmaceutică există o listă lungă de medicamente care tratează problemele splinei, natura vine și ea în ajutorul nostru cu o gamă variată de plante a căror eficiență a fost demonstrată științific.


Majoritatea afecțiunilor splinei vin însoțite de splenomegalie, adică mărirea acesteia, care poate îmbolnăvi grav alte organe. Când constatăm o paloare accentuată a feței, când avem infecţii ORL foarte dese, când cele mai mici lovituri ne provoacă vânătăi sau când gingiile sângerează foarte uşor, ar putea fi vorba de probleme ale splinei.

Pentru sănătatea splinei sunt recomandate următoarele plante:

- Turiţa este un puternic detoxifiant şi ajută în bolile splinei. O putem folosi sub formă de infuzie, pe care o obținem dintr-o linguriță de plantă peste care vom turna 250 ml. de apă clocotită, o vom lăsa la infuzat 15 minute, după care filtrăm și consumăm. Doza recomandată este de 2 căni pe zi.

- Sânzienele - ceaiul de sânziene curăță splina de factorii patogeni. Vom prepara un ceai dintr-un vârf de linguriță de plantă de sânziene peste care turnăm 250 ml. de apă clocotită. Vom lăsa la infuzat 10 minute și vom consuma zilnic o cană, până la amelioarea problemei.

- Păpădia - este recomandată pentru a sprijini splina în afecțiuni ca diabetul și anemia. Aceasta stimulează circulația portală. Păpădia o putem consuma în stare crudă, dar doar tulpinile acesteia, adică vom spăla 5-10 tulpini pe care le vom mânca zilnic, timp de 3-4 săptămâni.


- Ceaiul de urzici este un ceai recomandat în afecțiunile splinei, iar infuzia o vom prepara dintr-o lingură de frunze uscate, peste care turnăm 200 ml. de apă clocotită, vom lăsa la infuzat 10 minute, după care filtrăm și consumăm o singură cană pe zi.

- Rostopasca este, de asemenea, utilă în problemele splinei. Vom prepara o infuzie de rostopască dintr-o jumătate de linguriţă la o cană cu apă clocotită. Se bea o cană pe zi. Preparatul are rol în purificarea sângelui şi formarea lui (hematopoieză).


                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii