Sumacul - un condiment benefic pentru sănătate | Terapia Naturistă


 

SUMACUL – CONDIMENTUL MIRACULOS

 Sumacul este o plantă care crește în climatul temperat și subtropical, în special în zonele mediteraneene, Asia și Africa având o culoare roșie și fructe de dimensiunea bobului de mazăre.

 Există peste 200 de specii diferite de sumac, dar Rhus coriaria este cel mai frecvent cultivat în scop culinar și medicinal. Fructele pot fi uscate pentru prepararea ceaiului, dar de cele mai multe ori locuitorii zonei îl folosesc ca pudră pentru asezonarea preparatelor.

 Sumacul conține tanină, antocianină și flavonoide, iar acești antioxidanți luptă pentru a proteja celulele și pentru a reduce stresul oxidativ.

 BENEFICII

 Echilibrează glicemia

 Reduce colesterolul

 Calmează durerile musculare

 Poate ajuta în lupta împotriva cancerului, în special când vine vorba despre cancerul colorectal

 

 Cum folosim sumacul

Sumacul este secretul aromelor orientale. Puţin acrișor, dar parfumat, sumacul este ideal pentru hummus, salate, roșii coapte sau cărnuri.

 Sumacul are un gust proaspăt și acrișor care poate înlocui lămâia sau oțetul. Se folosește pentru a da gust cărnii de pui, pește, la fructe de mare, în combinație cu ceapă crudă, diverse semințe precum mugurii de pin.

 

CONTRAINDICAȚII

 – Reacții alergice Deoarece sumacul provine din aceeași familie de plante de caju și mango, cei alergici ar trebui să stea departe de el.

 În timpul sarcinii - Antioxidantul puternic din acesta, quercetina, despre care s-a descoperit că ajută la tratarea cancerului, poate duce la complicații în timpul sarcinii și al nașterii. În timpul sarcinii se va evita consumul acestuia.

 – Administrarea de medicamente – Statinele pentru scăderea colesterolului, medicamentele pentru tensiunea arterială și tratamentele pentru diabet pot avea un efect negativ asupra organismului dacă sunt luate cu o cantitate mare de sumac. Rezultatul poate fi fatal, deoarece medicamentele ar putea să nu aibă același efect asupra corpului dvs., așa că mai bine consultați un medic dacă luați oricare dintre aceste medicamente

 – Pierderea în greutate nedorită – Deși majoritatea suntem de acord că acesta este de fapt un avantaj, cei care sunt subponderali sau au o problemă în menținerea greutății corporale normale, ar trebui să consume mai rar acest condiment. Motivul pentru aceasta este activitatea anti-lipază – o enzimă care accelerează descompunerea uleiurilor și a grăsimilor, care blochează parțial absorbția grăsimilor din intestinul subțire.

                                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii