Care sunt cele mai bune alimente daca ai diabet | Terpia Naturistă

 


Care sunt cele mai bune alimente daca ai diabet

Natura ne-a oferit alimente minune, care abundă în calciu, magneziu, potasiu, vitamine și fibre, alimente cu un index glicemie mic, care ne pot ajuta să ne concepem mese gustoase și echilibrate. 

Iată care sunt alimentele recomandate: 

Iaurtul si laptele degresat 

Sunt ieftine, conțin proteine de calitate, pot fi consumate la orice oră din zi, pe post de gustare sau cină ușoară și furnizează o bună parte din necesarul de calciu si vitamina D.

 

Cerealele integrale 

Sunt vedetele oricărui mic dejun, combinate cu iaurt. Abundă în fibre, dar conțin și potasiu, magneziu, crom, acid folic si Omega 3. Fulgii de ovăz te pot ajuta să-ți controlezi glicemia, colesterolul și chiar să slăbești.

Nucile

Sunt bogate in grăsimi bune, fibre, care dau rapid satisfacție. 

Seminţele de in

 Conțin Omega 3, atenție însă, au multe calorii.

Peștele gras 

Sardinele sunt cele mai bune surse de grăsimi sănătoase de tip Omega 3, nu conțin metale grele, se consumă cu tot cu oase, sunt ieftine, au mult calciu. Și somonul este bun, dar optează pentru cel sălbatic. Ideal este consumul săptămânal  a 300 de g. de pește gras.

Ridichiile

 Ridichiile de grădină sunt gustoase, sănătoase și au mult licopen, un antioxidant valoros, dar și vitaminele C, E si chiar fier.

Fructele de pădure

Nutriţioniştii spun că sunt cele mai bune fructe, pentru că au puţine calorii, dar un bagaj impresionant de beneficii, prin conţinutul de fibre, vitamine si antioxidanţi. În categoria fructelor de pădure recomandate sunt: căpşunile, afinele, murele, zmeura, coacăzele si cireşele.

Fasolea

Este cea mai bogată în fibre, o porţie mică asigurând o treime din necesarul zilnic. Ideal ar fi să o consumi în salate, alături de vegetale fără amidon. Are potasiu, magneziu, dar și proteine vegetale.

Verdețurile

Salata, spanacul, koli, rucola, acestea practic se pot mânca fără a ține cont de cantitate, deoarece au  vitamine, minerale si aproape 0 calorii. 

Citricele

Sunt printre vegetalele cu cel mai mare conținut de vitamina C, alături de cătină. Unele citrice sunt destul de bogate în carbohidraţi cum ar fi 18,5 g într-un grapefruit mediu. Trebuie însa să ne gândim în ansamblu, ca de exemplu o portocala de 180g conţine in medie 21g de carbohidraţi din care 4g de fibre, iar acestea ajută la scăderea colesterolului si la menţinerea controlului glucozei din sânge

Citricele sunt o sursă importantă de vitamine, deci nu trebuie ignorate, chiar dacă urmaţi un regim alimentar scăzut în carbohidraţi și nu trebuie să consumați prea multe. Aşa că iarna, alimentează-te cu vitamina C din portocale, mandarine, lămâi și grepfrut.

 Legumele fără amidon

 Sunt bogate în vitamina A, vitamina C, vitamina K, și fibre solubile, care îmbunătăţesc nivelul de glucoză din sânge și reduc nivelul de colesterol "rău".  Spre deosebire de legumele cu amidon, acestea de regulă au puțini carbohidraţi. 

Cartofi dulci

 Din categoria legumelor cu amidon, cartofii dulci conțin multe fibre.


VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii