Beneficiile ceaiului de ghimbir | Terapia Naturistă



10 beneficii ale consumului de ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este consumat de mii de ani graţie proprietăţilor sale curative, fiind un remediu de bază al medicinei ayurvedice şi nu numai. Pe lângă rolul pe care-l are în ameliorarea şi tratarea a peste 150 de afecţiuni, ghimbirul este un condiment des folosit în preparatele alimentare.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir

Pentru a prepara ceaiul de ghimbir, rădăcină de ghimbir trebuie spălată, tăiată felii sau dată prin răzătoare, şi adăugată în apă clocotită, fără a se fierbe împreună cu aceasta pentru că fierberea elimina uleiurile volatile pe care le conţine. Apoi vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute şi ulterior se strecoară apa.

O rădăcină de aproximativ 5 cm. este suficientă pentru 500 ml/1 litru de apă, în funcţie de cât de concentrat se doreşte a fi ceaiul de ghimbir. Ceaiul de ghimbir poate fi îndulcit cu miere şi se poate adăuga lămâie sau menta, după gust.

Ce conţine ceaiul de ghimbir

Vitamina C – 5 mg

Vitamina B6 – 0,2 mg

Fier – 0,6 mg

Magneziu – 43 mg

Calciu – 16 mg

Potasiu – 415 mg

Sodiu – 13 mg

Proteine – 1,8 g

Lipide – 0,8 g

Calorii – 79

Zahăr – 1,7 g

Colesterol – 0 mg

Cele mai cunoscute 10 beneficii ale consumului de ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir s-a dovedit a fi benefic ca adjuvant în tratarea diferitelor boli, având efect antiseptic, antiviral, antifungic, antiinflamator, antibacterian, antifebril, fiind un remarcabil expectorant, analgezic, hipotensiv, antispasmodic şi antiagregant plachetar.

1. Ceaiul de ghimbir tratează răceală şi gripă

Ceaiul de ghimbir este un remediu eficient în combaterea răcelii şi gripei graţie capacităţii sale de a anihila bacteriile şi virusurile. Acesta scade riscul de infecţii, întărind sistemul imunitar şi este adjuvant de nadejdee în tratarea problemelor respiratorii.

2. Ceaiul de ghimbir susţine silueta

Ceaiul de ghimbir este un bun aliat în dietele de slăbit şi contribuie eficient la pierderea kilogramelor în plus. Consumul a doua căni pe zi de ceai de ghimbir neîndulcit, una dimineaţa şi altă seară, reduce apetitul şi poftele alimentare.

3. Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbţia nutrienţilor şi, în plus, stimulează procesul de digestie. Consumat regulat, ajuta la eliminarea disconfortului gastric şi a balonării.

4. Ceaiul de ghimbir susţine sistemul cardio-vascular

Ceaiul de ghimbir este un bun aliat în tratamentul afecţiunilor circulatorii graţie capacităţii sale de a creşte nivelul de globule roşii din sânge şi astfel de a contribui la oxigenerarea celulară. Totodată, ghimbirul reduce nivelul trigliceridelor şi al colesterolului, scade tensiunea arterială, împiedica formarea cheagurilor de sânge şi are proprietăţi vasodilatatoare.

5. Ceaiul de ghimbir combate stresul

Ceaiul de ghimbir, graţie antioxidanţilor puternici, este eficient în combaterea stresului psihic, a oboselii cronice, susţine funcţia cognitivă, îmbunătăţeşte memoria şi are efect energizant şi tonic pentru organism. În plus, previne îmbătrânirea prematură. Ceaiul Tulsi Lămâie & Ghimbir Organic India este recunoscut pentru efectul său asupra stărilor de anxietate. Ceaiul Tulsi Lămâie & Ghimbir Organic India are în compoziţie o colecţie specială de plante cu puternic efect adaptogen, care acţionează sinergic pentru a echilibra şi îmbunătăţi starea psihică, crescând rezistenta organismului la stres.

6. Ghimbirul ameliorează durerea

Ceaiul de ghimbir poate ameliora durerea atât consumat ca atare, cât şi sub forma compreselor aplicate pe zonele dureroase. Graţie efectului analgezic şi antiinflamator, poate reduce durerile de cap, durerile menstruale, durerile articulare şi musculare. Totodată, este folosit ca adjuvant în tratamentul artritei reumatoide, al osteoartritei şi al osteoporozei, îmbunătăţind inclusiv mobilitatea articulaţiilor.

7. Ceaiul de ghimbir scade glicemia

Ceaiul de ghimbir neîndulcit este un excelent adjuvant în îmbunătăţirea sănătăţii persoanelor care se confrunta cu diabet de tip 2, deoarece acesta contribuie la scăderea glicemiei. Numeroase studii au concluzionat de-a lungul timpului faptul că ghimbirul este un puternic agent antidiabetic.

8. Ghimbirul susţine sănătatea orală

Fie că este consumat ca atare sau folosit ca apa de gură, ceaiul de ghimbir neîndulcit tratează problemele gingivale, inhibând bacteriile care produc gingivita şi paradontoza. Totodată, combate respiraţia neplăcută.

9. Ceaiul de ghimbir combate greaţa

Ceaiul de ghimbir neîndulcit poate fi consumat cu moderaţie de femeile gravide fiind eficient în combătea stării de greaţă care însoţeşte sarcina. În plus, este eficient pentru a reduce răul de mişcare şi răul de mare, dar şi pentru a combate greaţă matinală sau greaţă provocată de diferite tratamente, cum sunt cele pentru cancer, tratamentele de chimioterapie sau radioterapie. De asemenea, greaţă provocată de afecţiuni ale ficatului sau stomacului poate fi combătuta cu o cană de ceai de ghimbir.

10. Ceaiul de ghimbir combate căderea părului

Ghimbirul este un ingredient utilizat inclusiv în reţetele tratamentelor cosmetice, având efect nutritiv şi antioxidant. Consumul de ceai de ghimbir contribuie la regenerarea foliculilor piloşi şi astfel combate căderea părului.

Ghimbirul în tratamentele cosmetice home-made

Masca de faţă cu ghimbir. Pentru revigorarea pielii, dar şi uniformizarea aspectului sau, se poate amesteca pudra de ghimbir cu miere (pentru ten uscat) sau pudra de ghimbir cu apă şi lămâie (pentru ten gras) şi se aplică pe fata pentru 15-20 de minute după care se clăteşte cu apă caldă. De asemenea, compresele cu ceai de ghimbir aplicate pe fata redau luminozitatea pielii.

Ghimbir pentru combaterea cicatricilor. Feliile de ghimbir tăiate şi aplicate direct peste cicatricile de culoare mai închisă îmbunătăţesc aspectul pielii.

Ghimbir pentru creşterea părului. Aplicat pe pielea capului, ghimbirul râs combinat cu diferite uleiuri esenţiale pentru păr îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi stimulează creşterea părului. După 30 de minute se poate spăla cu şampon normal şi clăti cu ceai de ghimbir.

Ghimbir pentru combaterea mătreţii. Masajul scalpului cu ulei esenţial de ghimbir combate mătreaţa graţie efectului antiseptic.

Ghimbirul combate celulita.

 Proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului contribuie la eliminarea celulitei atât din interior, cu ajutorul ceaiului de ghimbir, cât şi din exterior, în reţete de scrub. Astfel, se amesteca 2 linguri de ghimbir râs şi coaja unei lamai râse cu 1 cana de zahăr şi 4 linguri de ulei de măsline. Se masează pe zonele cu probleme, se lasă să acţioneze câteva minute şi apoi se clăteşte cu apă caldă.

COMBATE TUSEA SEACĂ.

La fel, ghimbirul este excelent pentru calmarea tusei uscate sau a tusei neproductive. Spre deosebire de tuse productivă, acest tip de tuse este adesea cauzată de poluarea aerului, infecții virale, alergii și anxietate. Când aveți o tuse constantă, cel mai bine este să luați o infuzie caldă de ghimbir pentru a reduce iritarea, pentru a reduce inflamația pasajelor nazale și pentru a trage germeni posibili.

Cum pregătiți ceai de ghimbir pentru tuse?

Se bea un ceai proaspăt preparat modalitate mai rapidă și mai eficientă de a găsi ușurare când tusea nu te lasă calmă. Cele 3 ingrediente de bază din ceaiul de ghimbir antitusiv sunt:

2 linguri rădăcină de ghimbir proaspăt râs sau ½ linguriță ghimbir uscat

Sucul de la1 lămâie

1 lingură de miere crudă

Puneți aproximativ 6 căni de apă într-un recipient și puneți-l la foc să fiarbă.

Odată ce a ajuns la punctul de fierbere, opriți focul, adăugați ghimbirul râs și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute pentru a elibera compușii naturali și uleiurile tuberculului.

După acest timp, strecurați infuzia în timp ce o transferați într-un alt recipient, stoarceți sucul de lămâie, adăugați mierea și amestecați foarte bine până se diluează complet.

Consumați 1 ceașcă din acest ceai fierbinte, rezervând restul pentru a repeta pe tot parcursul zilei

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii