CE SĂ ADĂUGĂM ÎN CAFEA CA SĂ NE SCADĂ GLICEMIA
Cafeaua este una
dintre cele mai consumate băuturi, în primul rând pentru potenţialul său de
energizare, dar şi pentru gustul de care s-au îndrăgostit iremediabil milioane
de pământeni. Se prepară uşor, în numeroase combinaţii, se poate adăuga în deşerturi
şi este momentul preferat al celor care vor să ia o pauză binemeritată în
mijlocul programului.
Este delicioasă,
are o aciditate ușoară și este o sursă excelentă de antioxidanți care combat
radicalii liberi din organism și te ajută să obții energie. Ceea ce adaugi în
cafea face o mare diferență, iar asta pentru că îndulcitorii și aditivii pot
crește semnificativ indicele glicemic, un aspect nu tocmai plăcut pentru
diabetici. Din fericire, există ingrediente pe care să le pui în cafea să-ți
scadă glicemia, iar acelea sunt colagenul și fibrele.
Dacă în privinţa
persoanelor sănătoase, concluziile sunt în general pro cafea, evident consumată
cu măsura, în privinţa diabetului specialiştii nu sunt atât de convinşi că
populara băutura poate fi consumată fără restricţii.
Ingrediente pe
care să le pui în cafea să-ți scadă glicemia
Colagen
Colagenul este cea
mai abundentă proteină din organism și o poți folosi zilnic pentru a te bucura
de beneficiile pentru piele și articulații. Fiind o sursă excelentă de proteine
este, totodată și benefică pentru glicemie. Un studiu realizat pe șobolani arată
că peptidele de colagen marin îmbunătățesc metabolismul glucozei și
sensibilitatea la insulină în rândul celor cu diabet de tip 2.
Fibre
Suplimentele din
pudră de fibre pot regla și ele glicemia. Fibrele sunt considerate o formă de
carbohidrați, dar nu sunt digerați și absorbiți precum alți carbohidrați. Multe
dintre suplimente sunt realizate din fibre solubile, care te ajută să ții
glicemia sub control, dar și colesterolul.
Scorţişoara, un
plus de aromă şi de sănătate
O linguriţă de
scorţişoară în capuccino şi un strop de turmeric în laptele pentru cafea pot
amplifica aroma savuroasă. Condimentele nu doar că oferă un gust delicios, dar
aduc şi beneficii suplimentare sănătăţii tale. Spre exemplu, scorţişoara poate
ajuta la echilibrarea glicemiei, datorită substanţei din interiorul ei numită
cinamaldehidă, care scade glicemia. Turmericul este un alt condiment la modă,
care are proprietăţi antiinflamatoare, reduce durerea şi contribuie la încetinirea
simptomelor de anemie sau de răceală.
Uleiul de cocos,
multiple beneficii
Cei care adaugă
ulei de cocoş în cafea se pot bucura de beneficiile trigliceridelor sale.
Uleiul de cocos reduce pofta de mâncare, creşte nivelul de energie, ajută la
prevenirea diabetului şi poate stimula metabolismul.
Laptele vegetal,
ideal pentru o cafea sănătoasă
Indiferent dacă
urmezi o dietă vegetariană sau doar îţi doreşti să reduci consumul de lapte
animal, băuturile pe bază de plante pot fi o alegere delicioasă şi sănătoasă.
Nutriţioniştii ne recomandă să adăugăm cu încredere lapte de ovăz, de migdale şi
de soia în cafeaua noastră. Pe lângă gustul delicios, laptele pe bază de plante
conţin trei substanţe majore: carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Aceşti macro
nutrienţi permit corpului să funcţioneze corect şi reduc aciditatea cafelei.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii