Cafeaua care scade glicemia - Terapia Naturistă

 


CE SĂ ADĂUGĂM ÎN CAFEA CA SĂ NE SCADĂ GLICEMIA

 Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, în primul rând pentru potenţialul său de energizare, dar şi pentru gustul de care s-au îndrăgostit iremediabil milioane de pământeni. Se prepară uşor, în numeroase combinaţii, se poate adăuga în deşerturi şi este momentul preferat al celor care vor să ia o pauză binemeritată în mijlocul programului.

Este delicioasă, are o aciditate ușoară și este o sursă excelentă de antioxidanți care combat radicalii liberi din organism și te ajută să obții energie. Ceea ce adaugi în cafea face o mare diferență, iar asta pentru că îndulcitorii și aditivii pot crește semnificativ indicele glicemic, un aspect nu tocmai plăcut pentru diabetici. Din fericire, există ingrediente pe care să le pui în cafea să-ți scadă glicemia, iar acelea sunt colagenul și fibrele.

 Dacă în privinţa persoanelor sănătoase, concluziile sunt în general pro cafea, evident consumată cu măsura, în privinţa diabetului specialiştii nu sunt atât de convinşi că populara băutura poate fi consumată fără restricţii.

 Ingrediente pe care să le pui în cafea să-ți scadă glicemia

 Colagen

 Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism și o poți folosi zilnic pentru a te bucura de beneficiile pentru piele și articulații. Fiind o sursă excelentă de proteine este, totodată și benefică pentru glicemie. Un studiu realizat pe șobolani arată că peptidele de colagen marin îmbunătățesc metabolismul glucozei și sensibilitatea la insulină în rândul celor cu diabet de tip 2.

 Fibre

 Suplimentele din pudră de fibre pot regla și ele glicemia. Fibrele sunt considerate o formă de carbohidrați, dar nu sunt digerați și absorbiți precum alți carbohidrați. Multe dintre suplimente sunt realizate din fibre solubile, care te ajută să ții glicemia sub control, dar și colesterolul.

 Scorţişoara, un plus de aromă şi de sănătate

 O linguriţă de scorţişoară în capuccino şi un strop de turmeric în laptele pentru cafea pot amplifica aroma savuroasă. Condimentele nu doar că oferă un gust delicios, dar aduc şi beneficii suplimentare sănătăţii tale. Spre exemplu, scorţişoara poate ajuta la echilibrarea glicemiei, datorită substanţei din interiorul ei numită cinamaldehidă, care scade glicemia. Turmericul este un alt condiment la modă, care are proprietăţi antiinflamatoare, reduce durerea şi contribuie la încetinirea simptomelor de anemie sau de răceală.

 Uleiul de cocos, multiple beneficii

 Cei care adaugă ulei de cocoş în cafea se pot bucura de beneficiile trigliceridelor sale. Uleiul de cocos reduce pofta de mâncare, creşte nivelul de energie, ajută la prevenirea diabetului şi poate stimula metabolismul.

 Laptele vegetal, ideal pentru o cafea sănătoasă

Indiferent dacă urmezi o dietă vegetariană sau doar îţi doreşti să reduci consumul de lapte animal, băuturile pe bază de plante pot fi o alegere delicioasă şi sănătoasă. Nutriţioniştii ne recomandă să adăugăm cu încredere lapte de ovăz, de migdale şi de soia în cafeaua noastră. Pe lângă gustul delicios, laptele pe bază de plante conţin trei substanţe majore: carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Aceşti macro nutrienţi permit corpului să funcţioneze corect şi reduc aciditatea cafelei.

                           VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii