Ce nu ştiai despre portocale | Cafeneaua Subiectelor



 PORTOCALELE ŞI SĂNĂTATEA 

În afara faptului că toţi consumăm acest delicios fruct , bem sucul atât de răcoritor şi revigorant , portocala poate fi folosită şi în alte scopuri . 

Originară din China , la noi în ţară mult timp a fost considerat un fruct de lux pe care copii îl primeau doar în preajma Crăciunului , de cele mai multe ori ele erau considerate cadoul cel mai de preţ.
Având în componenţa sa vitaminele  C , A ,B1 ,B2 , hidraţi de carbon , săruri de sodiu, potasiu calciu, fier, fosfor.  De la portocală se foloseşte inclusiv coaja , în salatele de fructe , sau în multe reţete de prăjituri .


Au proprietăţi depurative , fludifiante sanguine, antiscorbutice , antihemoragice , antispasmodice , digestive , regeneratoare celulare, antiinfecţioase , sudorifice , diuretice , febrifuge , hepatoprotectoare , protectoare vasculare , remineralizante.

Sunt folosite cu mare succes şi indicate în afecţiuni ca: îmbătrânire , anemie , diabet , tromboză , isterie , nevralgii , intoxicaţii , spasme , oboseală cronică , hepatite , sufocare, carii dentare , carenţe de vitamina C, febră , afecţiuni ale stomacului.

Consumate după masă portocalele îţi vor dezinfecta gura , de accea sunt recomandate copiilor , sportivilor , femeilor însărcinate şi persoanelor obosite.

Pentru guturai punem într-o cană sucul de la o portocală , un păhărel de rom şi două bucăţele de zahăr cubic , peste care vom turna apă clocotită până vom umple cana , pe care o vom bea seara înainte de culcare .

Când suntem stresaţi sau chiar nervoşi , facem un ceai de portocale , 20 gr. de fruct la 1 litru de apă , îndulcim cu miere .
Un adevărat cocteil de sănătate îl putem prepara din zeama de la două portocale , zeama de la un grappe-fruitte şi zeama de la o lămâie , savurând acest suc dimineaţa înainte de cafea .

Portocala este folosită foarte bine şi în cosmetică , zeama de la o portocală , înmuiem un tampon cosmetic în ea şi spălăm întreaga suprafaţă a tenului . Este recomandată pentru tenul gras .

Pentru un aspect plăcut amestecăm  o lingură de zeama de portocală cu patru linguriţe de miere ,şi aplicăm pe faţă lăsând-o să acţioneze cca. 20 de minute.

Pentru strălucirea tenului amestecaţi un gălbenuş de ou cu sucul de la o jumătate de portocală pe care îl aplicăm pe faţă , lăsând-o să acţioneze timp de 20 de minute.

Portocala o mai putem folosi şi în gospodărie : redă strălucirea obiectelor din piele pe care le frecăm cu coajă de portocală după care le ştergem.

Puneţi o portocală în şifonier , pe care o înţepăm cu cuişoare şi o să avem un bun aliat împotriva moliilor



                          VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii