Ceaiul de podbal şi calităţile sale terapeutice | Terapia Naturistă



             CEAIUL DE PODBAL ŞI CALTĂŢILE SALE TERAPEUTICE

Podbalul este planta cu acele floricele galbene ce apar cam în perioada ghioceilor şi pe care o găsim în zonele deluroase şi umede.


De la planta de podbal se folosesc în scopuri terapeutice, atât florile cât şi frunzele, care au în compoziţia lor acid galic, tanin, mucilagii, săruri, potasiu, inulină.

Iată câteva afecţiuni în care putem folosi ceaiul de podbal:

- ceaiul de podbal ne ajută în afecţiunile gastro-intestinale şi ale rinichilor - vom folosi 20 gr. de frunze peste care turnăm 1 litru de apă clocotită, vom consuma 150 ml. de infuzie în patru reprize zilnic, cu o jumătate de oră înaintea meselor.


- ceaiul de podbal este recomandat şi pentru ulcer duodenal - se prepară un amestec din părţi egale de podbal, pătlagină, urzică, sunătoare, coada-calului, vom lua 2 linguri din acest mix de plante pe care le vom infuza timp de 2 ore în 600 ml. de apă clocotită, se consumă 100 ml., cu 30 minute înaintea meselor.

- ceaiul de podbal este foarte indicat şi pentru pneumonie - vom realiza un mix din 2 linguri de podbal, muşeţel şi câte o lingură de frunze de mesteacăn şi şovârf - vom pune 3 linguri de amestec în 500 ml. de apă, pe care le vom lăsa timp de 6 ore, filtrăm şi consumăm lichidul uşor încălzit, câte 150 ml., de trei ori pe zi.

- ceaiul de podbal - contra tusei, vom amesteca în părţi egale flori şi frunze de podbal, flori de lumânărică, mierea-ursului şi pătlagină, infuzăm 2 linguriţe de mix de plantă cu o cană de apă clocotită, pe care o vom lăsa să se răcească până la stadiul de călduţ, filtrăm şi îndulcim cu miere.

- ceaiul de podbal este eficient şi contra răcelii, vom pune 4 linguri de flori uscate de podbal în 500 ml. de apă clocotită şi îl vom lăsa să se răcească până la temperatura corpului, vom turna pe spate, piept, braţe şi vom masa energic, după care repetăm operaţiunea cu 150 ml.de ţuică.

- ceaiul de podbal îl putem procura pe tot parcursul anului din magazinele de specialitate.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii