INFUZIA DIN FLORI DE FÂN ŞI SĂNĂTATEA
Fânul este o adevărată farmacie verde datorită faptului că în conţinutul său se află un amestec bogat de plante diferite, fiecare cu proprităţile sale tămăduitoare. Otava şi măcinişul sunt pline de seminţe, flori, dar şi tulpini ale multor plante medicinale.
Băile cu aceste flori de fân au o multitudine de întrebuinţări terapeutice, începând de la taratarea varicelor şi a problemelor circulatorii, la a hemoroizilor, a cistitei, până la ameliorarea insomniilor şi a stărilor depresive.
Baia se face cu 5 litri de apă şi 3 mâini de fân pe care le fierbem, lăsăm să se răcească la aproximativ 38 grade şi apoi stăm în această infuzie cca. 20 minute. Aceste băi vor trebui urmate cel puţin 2 luni.
Inhalaţiile cu flori de fân sunt recomandate pentru afecţiunile respiratorii superioare. Preparăm o infuzie dintr-un litru de apă şi o mână de fân, pe care le fierbem. Când a dat în clocot mai lăsăm 3 minute după care stăm deasupra vasului, inspirăm pe nas şi expirăm pe gură timp de 10 minute. Se poate realiza şi gargară din această infuzie.
Pentru durerile articulare şi reumatism se realizează comprese din decoct sau din infuzie pe care o vom aplica pe locurile dureroase lăsându-le peste noapte.
Mai se pot face şi prişniţe, confecţionăm un săculeţ din bumbac în care vom pune doi pumni cu flori de fân, apoi vom opări săculeţul la baie de abur şi îl aplicăm pe locul dureros. Aceste flori mai sunt recomandate şi în tratarea eczemelor, ulcerelor varicoase, psoriazis, răni.
Pentru rinichi şi cistită, sunt recomandate băile de şezut. Preparăm 5 litri de infuzie pe care o vom răci până la 38-39 grade şi vom sta cu şezutul în apă o jumătate de oră, iar pe măsură ce infuzia se răceşte se va mai adăuga infuzie fierbinte.
După această baie se înfăşoară mijlocul într-un prosop cald şi vom sta sub pătură încă o jumătate de oră.
Băile le vom face 3 zile consecutiv, iar pe toată această perioadă vom evita efortul fizic.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii