Mușcata - Floarea ce ne decorează locuința și ne ajută să fim sănătoși | Terapia Naturistă



MUŞCATA  - FLOAREA CE NE DECOREAZĂ LOCUINŢA ŞI NE AJUTĂ SĂ FIM SĂNĂTOŞI. 

Floarea de muşcată este cam cea mai cunoscută plantă ornamentală, care înfloreşte aproape tot timpul anului, cu verdele aprins al frunzelor creează o ambianţă plăcută şi dă o stare de bine.

Având florile de o coloristică multilpă şi deosebită, aceste plante ornamentale şi-au făcut repede loc în casele noastre, decorându-le într-un mod plăcut, însă ce nu ştim cei mai mulţi dintre noi este faptul că floarea din geamul nostru are şi alte proprietăţi, decât cele docorative. 


Se spune că având aceste flori în locuinţă, starea de spirit va fi una bună, iar legenda povestește că ea va atrage banii în casa în care este îngrijită. Tot despre ea se mai spune că te protejează de energiile negative, însă ceea ce nu prea se cunoaşte este faptul că are şi puteri vindecătoare.

Au un efect calmant pentru sistemul nostru nervos, combate stresul şi depresia cu succes.


 Frunzele sale conţin foarte multă vitamina C, microelemente, alcaloizi, ulei eteric, carotina, fiind foarte apreciate pentru efectele sale antiinflamatoare, eficientă pentru durerile de sciatică şi dinţi, însă şi florile sale sunt foarte bune în tratamentul împotriva insomniei şi a afecţiunilor gastro- intenstinale. 


Sunt recomandate şi bolnavilor care suferă de hipertensiune arterială,  celor cu boli de inimă şi ajută în combaterea infecţiilor bacterine. În scop terapeutic şi rădăcina de muşcată este folosită, deoarece este bogată în substanţe saponine, flavonoide, amidon şi glucide.

Iată cum se prepară infuzia din frunze de muşcată :

- se pune o linguriţă de frunze în 250 ml. de apă clocotită şi se lasă la infuzat preţ de cca. 5 minute, se va strecura şi se va consuma cald. 

Acest ceai ne va ajuta în cazurile de:

- gastrită şi colită 

- în tratamentul împotriva diareei

- a afecţiunilor intestinale

- a durerilor în gât.

Sub formă de tinctură, este excelentă în cazurile de: 


- hipertiroidă

- bronşită

- pleurită

- gută şi afecţiunile aparatului respirator.

Sub formă de ulei, are proprietăţi medicinale care ne ajută în : 

- tratează insomnia 

- astenia

- depresia

- hipertensiunea arterială

- dacă este folosită în aromaterapie scade pofta de mâncare


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii