![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_aQ8qMYMiLU6vqOohJNB53tMdqA7cY2sGGbjip0u_YFJSfsNoZVBn9zhX249bymNHcjMnlEfQIQgivsda5UOHAk2xhMk_TmY4TsgGYfmKFYs6-s5yQDImx-ruvIEHuOb-yvdNHigNmMs/s640/Sucul+de+cartofi+%25C5%259Fi+s%25C4%2583n%25C4%2583tatea.jpg)
LA CE NE AJUTĂ SUCUL DE CARTOFI
Cartoful este una dintre cele mai consumate legume la nivel mondial, iar din punct de vedere alimentar cea mai bună parte a tuberculului este miezul, care are un conţinut bogat de amidon, glucide fructoză, glucoză, celuloză, zaharoză, lipide, acid folic, săruri, minerale ca sodiul, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, vitamine B, C, K.
Sucul de cartofi ne ajută în afecţiunile digestive ca : gastrita, colita, ulcer gastric şi intestinal. Consumând 1 pahar de suc de cartofi roşii cu 1 oră înaintea meselor principale, pe o perioadă de 10 zile va avea efecte pozitive.
Pentru constipaţie cronică, vom consuma un pahar de suc de cartofi proaspăt preparat, dimineaţa şi seara.
În cazuri de intoxicaţii alimentare, vom consuma 2 linguri de suc de cartofi înainte de masă.
Pentru curele de slăbire, vom consuma zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol şi seara, cu 2 ore înainte de culcare, câte o jumătate de pahar de suc din cartofi.
Sucul de cartofi este recomandat şi în bolile cardiovasculare, datorită conţinutului său de vitamine (C, B1, B6, B2) .
Se recomandă în prevenirea puseurilor ale hipertensiunii arteriale, a artritei olbliterante şi a cardiopatiei diabetice.
Se va ţine o cură de două ori pe an, timp de 1 lună, timp în care vom consuma zilnic 3 pahare de suc de cartofi.
CUM PREPARĂM SUCUL DE CARTOFI
Curăţăm 2-3 cartofi, îi tăiem în patru şi îi băgăm la storcător, însă dacă nu avem unul, cartofii îi dăm prin răzătoare prin dinţii mici ai acesteia, se pun într-un castron, după care vom adăuga puţină apă şi vom amesteca încet.
Strecurăm zeama printr-o strecurătoare de plastic sau tifon şi lăsăm la decantat cca.10 minute.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii