Bananele și efectele lor curative | Cafeneaua Subiectelor



BANANELE ŞI EFECTELE LOR CURATIVE

Bananele , fructe de acum comune şi la îndemâna tuturor are un mare impact asupre sănătăţii noastre, ele conţin trei zaharuri naturale , fructoza , sucroza şi glucoza combinate cu o mare cantitate de fibre . 

Banana energizează aproape instant , dar şi pe un termen mai lung , studiile arată că două banane oferă cu mare generozitate suficientă energie pentru un intens antrenament de 1 oră, de accea este fructul preferat al sportivilor.


Banana se spune că este fructul fericirii , datorită conţinutului de tripofan  , o proteină pe care corpul o transformă în serotonină care ne ajută să ne relaxăm înbunătăţindu-ne starea.

Foarte bogate şi în conţinutul de fier , bananele ne ajută şi în cazurile de anemie iar datorită procentului mare de potasiu combate hipertensiunea arterială , fibrele din conţinutul lor îmbunătăţeşte tranzitul intestinal prevenind astfel constipaţia.


Se ştie că banana este foarte benefică şi în cazurile de mahmureală , pregătite sub forma de milkshake îndulcit cu miere are efecte foarte bune , ele mai au și efect alcanilizant combate şi arsurile la stomac sau hiperaciditatea , ne ajută să fim mai calmi datorită conţinutului de vitamine ale complexului B care ajută la calmarea sistemului nervos.

Este recomandată în regimul persoanelor care suferă de afecţiuni ale aparatului digestiv şi intestinal fiind unicul fruct care poate fi consumat chiar şi în cazurile cronice , reducând iritaţia stomacală şi neutralizând hiper-aciditatea.

Este un bun remediu natural pentru multe afecţiuni , comparând-o cu un măr conţine de patru ori mai multe proteine , de două ori mai mulţi carbohidraţi , de trei ori mai mult fosfor, de de cinci ori mai multă vitamina A şi fier , cantitatea celorlalte vitamine şi minerale fiind dublă.

Consumaţi cu încredere deplină aceste fructe gustoase şi benefice , dar mai ales oferiţi-le copiilor şi ca şi în cazul merelor , o banană pe zi ţine medicul la distanţă.


 
Pentru diabetici nu sunt recomandate banalele coapte, adică cele galbene, însă cele verzi sunt permise.



                          VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii