Frunzele de plop şi sănătatea | Terapia Naturistă



FRUNZELE DE PLOP ÎN MEDICINA ALTERNATIVĂ

Cu toţii cunoaştem plopul ca fiind cel mai înalt copac comun care creşte în ţara noastră, însă nu ştim că frunzele sale au efecte medicinale uimitoare. Frunzele sale în formă de inimă nu constituie doar bază furajeră pentru animale, ci şi adevărate medicamente ale naturii, acestea conţinând grăsimi vegetale, vitamine şi minerale, proteine, caroten.



Pentru a beneficia de calităţile  curative ale frunzelor de plop, acestea trebuie culese în lunile de vară, iar cele mai indicate zone pentru recoltarea frunzelor sunt zonele de şes şi locuri mlăştinoase. 

Nu mulţi dintre noi cunoaştem faptul că din scoarţa plopului, frunze şi mlădiţe tinere ale plopului tremurător se extrage acidul acetilsalicilic din care se produce mult cunoscuta aspirină, acesta avînd proprietăţi antifebrile, antireumatice şi de calmare a durerilor.

Pentru dantură umflată: vom lua 2 crenguţe subţirele cu tot cu frunze de plop tremurător şi vom împleti o coroniţă mică pe care o vom fixa cu leucoplast peste zona umflată pe care o lăsăm să acţioneze până la dizolvarea inflamaţiei, iar în tot acest timp, vom clăti gura cu ceai din scoarţă de plop.

Pentru dureri reumatice vom toca frunze proaspete de plop şi le vom fierbe în apă cu frunze uscate de plop, preţ de 5 minute, apoi lăsăm să se răcească până la stadiul călduţ şi vom aplica frunzele fierte pe zonele afectate şi dureroase şi le vom fixa cu folie alimentară, iar apoi cu un fular sau o basma.


Pentru hipertensiune: vom tăia vârfuri de crengi, cam de 10-15 cm. cu frunze verzi pe care le vom băga 2-3 minute în apă clocotită, apoi scuturăm şi vom pune 2 crenguţe după fiecare ureche, înainte de culcare, iar apoi punem un fes până dimineaţă, și veți obesrva că tensiunea se va regla.

Produsele le putem găsi în magazinele de specialitate, pe tot parcursul anului.

                   

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii