Ceaiul pentru inimă - preparare și administrare | Terapia Naturistă





CUM PREPARĂM CEAIUL PENTRU INIMĂ

Fiind sezonul călduros, mulți dintre noi trebuie să avem mai multă grijă de inima noastră, indiferent de vârstă. 

Chiar dacă nu ne știm cu probleme cardiace, nu este niciun pericol să protejăm inima pe cale naturală. 

 

Consumul de alcool, în special bere, pe vreme de caniculă nu face decât să crească presiunea sângelui și să supună inima la un efort suplimentar. 

Pentru a proteja inima și organismul sunt recomandate fructele și legumele, ceaiurile, sucurile naturale.

Pentru a obţine un ceai eficient pentru protejarea inimii ne trebuie un mix de plante :

Păducelul - îmbunătăţeşte circulaţia cardiovasculară şi este recomandat în insuficienţa cardiacă gradul I şi II, dilată vasele de sânge coronariene, tonifică muşchii inimii, reduce starea de oboseală şi dificultăţile respiratorii, menţine tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi al trigliceridelor şi previne bolile cardiovasculare.

Roiniţa - reduce tensiunea arterială, protejează inima împotriva leziunilor, reduce ritmul cardiac crescut, reglează bătăile inimii, tratează palpitaţiile.

Teiul - este recomandat în răceli, insomnii, anxietate, depresie, tensiune nervoasă şi musculară, migrene, hiperactivitate, tulburări digestive, isterie, îmbunătăţeşte circulaţia cardiovaculară şi este recomandat în angină, palpitaţii, ateroscleroză.



Hibiscus - scade tensiunea arterială sistolică şi diasistolică, trigliceridele, colesterolul, greutatea corporală şi grăsimea corporală, indicele de masă corporală.

CE NE TREBUIE PENTRU A PREPARA MIXUL DE PLANTE :

- 15 g de fructe de păducel 

- 15 g de hibiscus

- 30 g de roiniţă

- 30 g. de frunze de păducel 

- 30 g de frunze de tei 

Amestecăm toate plantele bine și le vom depozita în hârtie, pungă, plic sau borcan de sticlă cu capac ermetic, mix-ul va cântări 120 gr., ceea ce înseamnă că vom avea din el destul de multă vreme.

Pentru o cană de ceai vom pune 3 linguriţe din mix-ul de plante peste care vom turna apă clocotită până la umplerea cănii, acoperim şi lăsăm la infuzat cca. 15 minute, după care filtrăm şi consumăm rece sau călduţ, simplu sau îndulcit cu puţină miere.

Vom consuma 1-2 căni pe zi.

Toate plantele le putem procura din magazinele de specialitate, pe tot parcursul anului.


                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii