Remedii naturiste împotriva răgușelii | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE ÎMPOTRIVA RĂGUȘELII

Aproape că nu există persoană să nu se fi confruntat cu această afecțiune neplăcută. Laringita sau popular răgușeala, este însoțită de obicei de tuse, răceală, gripă și constă în inflamarea laringelui și îngroșarea coardelor vocale. 

Nu este o afecțiune gravă, însă destul de neplăcută mai ales când vine vorba despre oamenii ce practică meserii ce are la bază vorbitul, cântatul. 


Pentru această afecțiune găsim în farmacii o gamă largă de medicamente clasice, chimice destul de costisitoare, însă avem la îndemână și tratamente naturiste la care putem recurge pentru tratarea și vindecarea laringitei.

- Inhalațiile cu aburi sunt metode destul de eficiente în tratarea răgușelii, iar dacă adăugăm în apa fierbinte și ulei esențial atunci efectele sunt ca și garantate. Sunt recomandate uleiurile de levănțică, cimbru, santal, mușețel.

- Ceaiurile fierbinți sunt și ele recomandate în tratarea laringitei, sunt recomandate ceaiurile de eucalipt, cimbru, soc, lumânărică, sânziene. Pentru a grăbi procesul de însănătoșire a laringelor este bine să evităm băuturile reci, cafeaua și alcoolul, acestea toate deshidratează.

- Mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturiste care luptă eficient împotriva răgușelii.

 În combinație cu sucul de lămâie este recomandat consumul a câte o linguriță dimineața și seara. 


În combinație cu gulie, pe care o tăiem feliuțe, așezăm într-un borcan și o acoperim de miere. Lăsăm la macerat 7 zile după care consumăm 2-3 lingurițe, seara și dimineața. O altă combinație excelentă  este miere cu suc de ceapă pe care-l obținem fierbând 2-3 cepe în 250 ml. de apă până lichidul se va îngroșa vizibil. Lăsăm la răcit și amestecăm cu miere.

- Gargara cu : apă cu sare, infuzie de fenicul sau apă călduță în amestec cu uleiuri esențiale cum ar fi de santal și lămâie. Adăugăm 5-6 picături la o cană de apă călduță și facem gargară.

- Pauzele de vorbire sunt și ele recomandate și este bine ca să nu vorbim decât dacă este extrem de necesar. Nu uitați că și vorbitul în șoaptă solicită coardele vocale aproape la fel de mult ca vorbitul normal.

- Aerul poluat este un factor agravant pentru această afecțiune și este bine să evităm activitatea în acest mediu.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii