Alifia de usturoi - preparare - administrare | Terapia Naturistă




ALIFIE NATURALĂ - ALIFIA DE USTUROI 

Este un puternic remediu natural cu proprietăţi terapeutice deosebite, pe care o puteţi prepara chiar la voi acasă foarte uşor, folosindu-se numai pentru uz extern, având efecte de cele mai multe ori mai eficiente ca medicamentele convenţionale.

Această alifie este eficientă în numeroase afecţiuni ca:



- micoze, bătături, nevralgii reumatismale, abcese reci (fără umflături) scabie, chisturi, călcâie crăpate, negi, herpes genital, hemoroizi externi, răni infectate, tăieturi, acestea fiind doar o parte din multiplele afecţiuni pe care această alifie le poate vindeca.

- este foarte eficientă în cazuri de arsuri, calmând durerea, ajutând la vindecarea mai rapidă a plăgilor, în caz de arsură se va unge zona afectată câteva minute, după care se va lăsa un start mai gros pe pilea arsă, se va repeta de câte ori va fi nevoie.

- se foloseşte și în cazurile de răceli, tuse, astm, se va freca pieptul cu alifie frecţionând ferm.

- în cazuri de dureri de urechi, se va introduce în ureche puţină alifie de mărimea unui bob de de linte, după care se va pune un mic dop din vată. 

- este utilă în toate formele de calcifieri osoase, se va unge locul afectat cu această alifie într-un strat gros şi se va bandaja cu o faşă pe timpul nopţii, a doua zi se va clăti cu apă caldă, acest tratament este recomandat să fie efectuat în reprize de 10 zile.

CUM PREPARĂM ALIFIA 

Se amestecă 100 g. de unt clarifiat cu o căpăţână de usturoi pisat, acest amestec va fi pus la foc mic la bain-marie timp de 3 ore. După fierbere, amestecul îl vom strecura şi îl punem într-un vas curat peste care vom adăuga ceară de albine curată, de mărimea unui bob mediu  de strugure, amestecând, în tot acest timp, până ceara se va topi, cu o lingură din lemn ca la maioneză, preţ de 10 minute. Alifia este gata, o punem la frigider după care o putem folosi după ce aceasta a stat la rece 5-6 ore.

Dacă folosim alifia pentru bătături, călcâie crăpate mai putem adăuga în compoziţia sa şi câteva picături de ulei de ricin, pentru reumatism şi pentru înţepături de insecte adăugă 10 picături de ulei de mentă, pentru negi şi herpes se adaugă suc proaspăt de rostopască.


Dacă aveţi bănuiala că aveţi probleme alergice la usturoi, recurgeţi la un simplu test, întindeţi alifia pe o porţiune mică de piele, iar aceasta nu trebuie să se roşească sau să provoace mâncărimi.

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii