Ceaiul de troscot - beneficii pentru sănătate | Terapia Naturistă


CEAIUL DE TROSCOT - AFLĂ LA CE TE AJUTĂ !

Aparent o banală plantă, troscotul are multe proprietăţi curative, însă cel mai adesea este folosit în cazuri de hipertensiune arterială, gastrită, diaree. Având un conţinut bogat de flavonoide, tanini, substanţe cu efect antidiareic, astrigent şi mineralizant.



Este un bun antiinflamator datorită conţinutului de acid salicilic şi de aceea este un bun cicatrizant, iar flavonoidele îi oferă un bun efect hipertensiv.

Este şi un bun remediu sedativ, creând o stare de relaxare totală. Despre contraindicaţiile sunt doar pentru femeile însărcinate.

Tratează afecţiunile rinichilor datorită efectului său diuretic, este indicat şi în cazurile de colecist, pietre la rinichi si litiază.

Bun adjuvant în cazul afecţiunilor aparatului digestiv şi a celui respirator.

 Previne cancerul, este aliatul de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, al hemoroizilor, hemoragiilor intestinale, diabetului, gutei, bronşitelor, menoreei.


Poate fi folosit atât pentru uz extern cât şi pentru uz intern. Pentru extern este bun la reumatism, varice.  Se prepară sub forma unui decoct din 200 ml. apă, 3 linguri de plantă, folosindu-se ca băi locale sau comprese.

Pentru intern se foloseşte ca infuzie, preparat din 2 linguri de plantă la 200 ml. de apă, fiind necesar un consum pe o perioadă mai lungă, 3 - 4 căni zilnic.

Pentru a obține infuzia, punem într-o cană 2 linguri de plantă uscată de troscot peste care turnăm 200 ml. de apă clocotită, lăsăm la infuzat preț de 10 minute după care filtrăm și consumăm neîndulcit.



                           VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii