Dacă bei cafea în fiecare dimineaţă, trebuie să afli lucruri noi despre asta | Cafeneaua Subiectelor


 




CE NU ŞTIAI DESPRE CEAŞCA TA DE CAFEA 


În general iubitorii de cafea o percep ca pe băutura matinală, care ne încântă simţurile cu aroma, mirosul şi gustul său inconfundabil, o percepem ca pe o sursă de energie, însă tot auzim de prin multe surse că această băutură, atât de iubită, ne creşte tensiunea, favorizează apariţia celulitei, ne îngălbeneşte şi cariază dantura şi multe alte efecte nefavorabile.


De multe ori, ne-am gândit să renunţăm la aşa-zisul viciu, dar niciodată nu am gândit pozitiv despre adorabila băutură a dimineţii, nu ne-am gândit la ea ca la o licoare care ne aduce multe beneficii pentru sănătate.

 Ce nu ştim despre cafea este faptul că ea este principala sursă de antioxidanţi, iar corpul nostru absoarbe mai mulţi antioxidanţi din ceaşca de cafea decât din legumele şi fructele consumate.

 Şi mirosul ei este benefic pentru sănătatea noastră, el având efecte antistres şi ne ajută să gândim pozitiv.

 Cafeaua reduce simptomele celor care suferă de Parkinson, ajutându-i pe aceştia să-şi controleze mai bine mişcările, iar iubitorii de cafea sunt feriţi în proporție  de 80 % de Parkinson, de ciroză hepatică, de pietre la rinichi-50% şi de cancerul de colon, cam 25%.

 Cafeina are proprietatea de a creşte cantitatea acizilor graşi din sânge, ceea ce permite muşchilor să absoarbă şi să ardă grăsimi, transformându-le în energie, asta înseamnă că ne creşte capacitatea de efort.



 Reduce riscul de diabet zaharat;  50% dintre persoanele care consumă zilnic 2 ceşti de cafea, sunt ferite să se îmbolnăvească de diabet zaharat, tip 2.

 Cafeaua este foarte bună şi pentru creier, aceasta favorizează buna funcţionare a creierului şi ţine la distanţă depresia.

Scade riscul afecţiunilor cardiovasculare,  însă aici trebuie să amintim faptul că beneficiile cafelei scad invers proporţional cu numărul ceştilor consumate.

Cu toţii cunoaştem faptul că populara băutură calmează durerile de cap şi ajută la menţinerea greutăţii.


                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii