
SALCIA - ASPIRINA NATURALĂ
Natura este foarte generoasă cu noi și ne poate oferi aproape totul, când vine vorba despre vindecări ale diferitelor afecțiuni și boli. Salcia, căci despre ea vorbim în acest articol, acționează la fel ca o aspirină clasică, însă fără a produce și efectele adverse ale acesteia.
În coaja salciei găsim renumitul acid salicilic, în cantități însemnate, însă acesta luat din natură nu va distruge acidul folic din organismul nostru, care are grijă de sistemul nostru imunitar și ne ferește de stres.
Aspirina clasică poate produce, sângerări gastro-intestinale și reduce dramatic valorile vitaminelor B12, C și ale zinc din organism.
O să ne întrebăm acum, ce salcie alegem pentru coaja sa ținând seama că statistic, vorbim de peste 300 de specii, însă în farmacopee nu se stipulează o specie anume, deci, putem folosi orice salcie.
Acest remediu cu coajă de salcie ne ajută în răceli, dureri de cap, nevralgii, dureri articulare, dureri musculare, dureri reumatismale, dureri menstruale.
Recoltarea scoarței de salcie este recomandat să fie făcută în luna mai a anului, pentru că în acestă perioadă acțiunea acesteia este mai puternică, dar poate fi recoltată și în alte perioade ale anului, însă recoltarea se va face puțin mai greoi. Căutăm ramurile mai tinere și tăiem cu cuțitul în lungul acestora o porțiune de 15 cm., apoi vom coji cu atenție. Ramura se va reface repede dacă avem grijă să cojim pe porțiuni mici.
După această operațiune, le vom usca pe hârtie până când acestea vor deveni casante și le vom depozita în pungi de hârtie. Le vom măcina cu ajutorul unei râșnițe de cafea, până vom obține o pulbere, pe care o vom trece prin sită și o vom păstra în recipiente care se închid ermetic. Este recomandat să măcinăm atâta scoarță cât avem nevoie, pentru maxim două săptămâni. Vom consuma o linguriță de pulbere, de 3 - 4 ori pe zi, la nevoie, putem amesteca cu puțină miere.
Decoctul îl vom obține din 8 lingurițe de pulbere de scoarță, pe care le vom fierbe 5 minute într-un litru de apă. Consumăm tot lichidul pe parcursul unei întregi zile.
Nu se recomandă persoanelor care suferă de astm bronșic, bronșită astmatiformă, celor alergici la salcie, celor care sunt sub tratament cu anticoagulante, celor cu hemoragii, hemofilie, femeilor însărcinate, celor care alăptează.
Pentru febră este mai puțin eficient, deoarece salicozida este metabolizată mai lent, comparativ cu produșii de sinteză.
Pentru cei ce nu și-o pot procura din natură, o pot procura și din magazinele de specialitate, pe tot parcursul anului, la un preț bun.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!
0 Comentarii