Ceaiul de pătlagină şi uimitoarele sale beneficii | Terapia Naturistă


  CEAIUL DE PĂTLAGINĂ ŞI UIMITOARELE SALE BENEFICII

Pătlagina este planta cu o valoare deosebită pentru medicina naturistă, ea creşte spontan în mai toate zonele şi pe care o găsim foarte uşor cam pe oriunde unde sunt zone verzi. 

Ea este folosită ca leac încă din cele mai vechi timpuri  pentru tuse, răceală, bube, răni, dureri reumatice.



Frunzele de pătlagină sunt foarte bogate în substanţe antibiotice, în vitaminele A, C, K dar şi enzime, având efecte antimicrobiene, laxative, antidiaretice, antihipertensive, hemostatice, fiind foarte benefice în regenerarea celulelor pielii, reducând inflamaţiile.

Ceaiul de pătlagină este un bun detoxifiant, în special pentru purificarea sângelui eliminând ureea, acidul uric şi a clorurilor.

În cazurile de conjunctivită şi iritaţii ale ochilor se aplică pe pleoape comprese de  infuzie de frunze de pătlagină, pe care o preparăm din 4 linguriţe de frunze de pătlagină la o cană cu apă.

Pentru răceli, tuse  se consumă 3 căni zilnic de ceai de pătlagină, pe care îl preparăm din 2 linguriţe de plantă la o cană de apă fiartă. Se consumă cald şi nu fierbinte, îndulcit cu miere. 

În cazuri de laringite şi faringite vom prepara o infuzie combinată, pe care o preparăm din 4 linguriţe de plantă la o cană de apă clocotită şi vom face gargară de 3 ori pe zi.

Pentru acnee vom face spălături locale cu o infuzie combinată de pătlagină, pe care o preparăm din 6 linguriţe de plantă la o cană de apă.

Pentru ulcer varicos vom prepara un ceai din 100 g. de frunze de pătlagină uscate la 3 litri de apă, pe care îl infuzăm timp de o jumătate de oră. Vom turna ceaiul strecurat în apa din cadă în care vom sta cca.20 de minute.

Pentru dureri articulare şi reumatice cataplasmele cu pătlagină şi băile calde alină aceste dureri.

Pentru tensiune şi colesterol mare se consumă câte 4 linguriţe pe zi de pulbere din frunze de pătlagină pe stomacul gol înainte de mese, acesta având rolul de a scade tensiunea şi colesterolul, dar şi de a subţia sângele combătând coagularea.

În afecţiuni gastro-intestinale este recomandată infuzia de pătlagină preparată din 2 linguriţe la o cană de apă clocotită.


În cazuri de colite şi diaree vom prepara o infuzie combinată din frunze de pătlagină pe care o preparăm din 3 linguri de plantă la o cană cu apă.


Pentru ulcer duodenal şi arsuri stomacale se vor administra 6 linguriţe pe zi de pulbere de frunze de pătlagină.

Pentru dureri de stomac, este recomandată pulberea de frunze de pătlagină adăugată în ţuică.

În afecţiuni ale pielii, ca răni, ulcer varicos hemoroizi, este recomandat decoctul din frunze de pătlagină pe care îl vom aplica sub formă de cataplasmă direct pe zonele afectate sau pur şi simplu frunze zdrobie din care să iasă zeamă.

Vom putea procura ceaiul de pătlagină pe tot parcursul anului din magazinele de specialitate.


                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii