Ceaiul din cozi de cireşe şi sănătatea | Terapia Naturistă



COZILE DE CIREŞE ŞI SĂNĂTATEA

Cireşele sunt cele mai aşteptate fructe şi sunt iubite de aproape toţi oamenii. Ear ele şi-au câştigat locul în viaţa noastră destul de uşor, datorită calităţilor curative dar în principal a gustului inconfundabil.

 Sunt fructele care au intrat chiar şi în limbajul nostru, prin comparaţie, astfel când cineva spune..TE-AM AŞTEPTAT CA PE UN CIREŞ COPT, asta înseamnă că ai fost aşteptat cu multă dragoste, plăcere, o aşteptare de un an. 

Astăzi nu vom vorbi despre faimoasele fructe, ci despre codiţele lor care au un rol important în sănătatea noastră, ele având capacitatea de a ameliora problemele renale, ale tractului digestiv şi urinar.


Ceaiurile din cozi de cireşe sunt foarte recomandate când este vorba de retenţia de apă sau infecţii urinare, asta datorită faptului că acest ceai are proprietăţi diuretice. Pentru aceste afecţiuni vom prepara o infuzie din 2 linguri de cozi de cireşe peste care vom turna o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat 15 minute, după care filtrăm. Consumăm 2 căni zilnic, o cană după masa de prânz şi o cană după cină, iar cura va dura 21 de zile.


De asemenea cozile de cireşe au şi efect astrigent, ele fiind recomandate în cazuri de diaree, cât şi în alte afecţiuni ale tubului digestiv. Infuzia o vom prepara din 50 g. de cozi de cireşe, peste cam vom turna 300 ml. de apă clocotită, după care vom acoperi vasul şi-l vom ţine la infuzat 10 minute. Filtrăm şi consumăm 1-2 căni zilnic. Vom consuma ceaiul până la dispariţia simptomelor.


Ceaiul din cozi de cireşe ajută la eliminarea apei din ţesuturi, ceea ce înseamnă că este un bun aliat împotriva celulitei. Vom prepara un decoct dintr-o mână de codiţe uscate la un litru de apă. Punem apa la fiert, iar când aceasta începe să fiarbă, adăugăm cozile şi lăsăm să fiarbă la foc mic o jumătate de oră. Vom consuma lichidul pe parcursul unei întregi zile, timp de 3 săptămâni.

Ceaiul din cozi de cireşe alină durerile reumatice, pentru obţinerea ceaiului putem folosi codiţe de cireşe atât crude, cât şi uscate. Punem 3 linguri de cozi de cireşe peste care vom turna un litru de apă fiartă, acoperim vasul şi lăsăm la infuzat 8 - 10 minute, filtrăm şi vom consuma 2 căni pe zi, doar după mese. Ceaiul se mai poate folosi şi în băile de seară, adăugăm 4-5 litri de ceai în apa de baie în care vom sta cel puţin 15 minute.

Codițele de cireșe le putem găsi pe toată perioada anului, în magazinele de specialitate.

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii