Alimentul-medicament - Păstura sau Pâinea Albinelor - Terapia Naturistă




PÂINEA ALBINELOR SAU PĂSTURA - ALIMENTUL MEDICAMENT CARE VINDECĂ FICATUL

Păstura este alimentul care  vindecă ficatul, întărește imunitatea şi elimină toxinele. O găsim în stupul de albine, este ruda mai bogată în calităţi curative decât a polenului. Acesta se obține de către albine care recoltează grăuncioarele de polen din flori şi le depozitează în celulele din faguri ale stupului.

După ce acestea au fost depozitate, polenul este tasat şi frământat de către albină până ce se formează o masă compactă. Operaţiunea aceasta se repetă până când celula fagurelui este umplută pe trei sferturi.

Peste acest preparat, albinele adaugă miere, apoi acoperă cu un strat fin de ceară. După 30 de zile de conservare în stup, se formează păstura.

Păstura are capacitatea de a susţine buna funcţionare a ficatului, contribuind în timp la regenerarea acestuia. Studiile efectuate au confirmat faptul că păstura previne și ajută în tratarea bolilor hepatice, înregistrându-se rezultate deosebite în steatoză (ficat gras), hepatită acută şi cronică, precum și în cazuri de ciroză.


Un studiu efectuat în 1976, pe 110 pacienți cu hepatită cronică, a arătat că un aport de 30 g. de păstură timp de 30 de zile sau polen crud timp de 90 zile a normalizat raportul albumină/globulină din sânge.


Păstura mai este numită şi „pâinea albinelor”, pentru că aceasta este chiar substanţa cu care este hrănit puietul din stup. 

Este un produs complex, căci are în conţinutul său toate vitaminele, 27 de minerale şi oligoelemente, zaharuri reducătoare, lipide, proteine, aminoacizi, o componentă antibiotică, un factor de creştere, hormoni naturali şi enzime.

S-a constatat că păstura are efecte benefice în afecţiuni digestive, de la constipaţie cronică, enterocolite sau colite de fermentaţie până la tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului.

Păstura diminuează aciditatea gastrică, reglează tranzitul intestinal şi asigură o bună funcţionare a colonului.


Probioticele din compoziţia păsturii ajută la refacerea florei intestinale, care are un rol esenţial în procesul de digestie şi reprezintă o mare parte din sistemul nostru imunitar.

Studiile efectuate au arătat că păstura are un rol benefic în reducerea colesterolului din sânge.

 Păstura este recomandată pentru a fi consumată de către  persoanele care suferă de:

 - anemii

 - afecţiuni hepatice (hepatite acute sau cronice, ciroze umede sau uscate)

 - afecţiuni ale tranzitului intestinal



 - reumatism 

- copiii care suferă de rahitism sau care au probleme în dezvoltare. 

- are o influenţă excelentă şi asupra sistemului nervos

- ajutor de nădejde în perioadele de stres

- surmenaj

- suprasolicitare 

- nevroze 

- depresii 

- insomnii

- tulburări de metabolism

- obezitate

- anorexie

- pierdere în greutate 

- ulcer

- creşterea potenţei sexuale masculine

Cum se consumă eficient păstura?

Pentru beneficii maxime, se recomandă minimum două cure cu păstură pe an, a câte 6 săptămâni. O cură extinsă pe tot parcursul anului aduce efecte benefice de lungă durată.


Doza zilnică recomandată:

COPII: 1 linguriță (3 g.)/zi,

ADULȚI: 1 lingură (5-10 g.)/zi

La începutul curei sunt indicate doze mai mici, iar treptat, se poate crește cantitatea până la 1-2 lingurițe.

Păstura se administrează la 30-45 minute înainte/după masă, iar pentru o mai bună absorbție, se păstrează sub limbă cât mai mult timp, înainte de a fi înghițită.


Absorbția este mai bună dacă produsele apicole se administrează pe stomacul gol, dar fiind foarte concentrate, pot cauza indigestii sau disconfort gastric.

Consumați cu încredere acest minunat și sănătos produs apicol și veți fi mai sănătoși.

O putem procura din magazinele de specialitate pe tot parcursul anului.

                VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii