Uleiul hoților - remediu naturist care datează din Evul Mediu | Cafeneaua Subiectelor




ULEIUL HOȚILOR -  UN REMEDIU NATURIST EXCELENT 

Rețeta datează din Evul Mediu, când acest amestec miraculos  a fost descoperit și preparat de o bandă de hoți francezi, acesta având rolul de a-i proteja de ciumă.

Aceștia se acopereau cu plante aromatice, printre care binecunoscutele cuișoare și rozmarinul, pentru a ține ciuma departe și chiar au reușit acest lucru.

Rețeta a fost folosită de comercianți, iar proprietățile antiseptice, antibacteriene și antimicrobiene i-au ținut departe de pandemia care afecta lumea în acele vremuri.

REȚETA MIRACULOASĂ A ULEIULUI HOȚILOR

- 40 picături de ulei esențial de cuișoare

- 35 de picături ulei esențial de lămâie

- 20 picături ulei esențial de scorțișoară

- 15 picături ulei esențial de eucalipt

- 10 picături ulei esențial de rozmarin

 Vom păstra recipientul într-un  loc întunecat și răcoros. 



Pulverizând în încăperi de 3-4 ori zilnic, acesta va elimina mirosurile neplăcute și ne va ajuta plămânii și sinusurile. 

Adăugând picăturile în apă călduță, vom obține un amestec natural cu care vom  putea dezinfecta suprafețe.

 Dacă adăugăm 2 picături în uleiul de corp, de semințe de grepfrut, jojoba, cocos sau avocado, vom obține un ulei extrem de benefic pentru masaj al picioarelor,  al zonei lombare, al articulațiilor, fără să pierdem din vedere faptul că uleiurile esențiale nu se vor aplica niciodată direct pe piele.

 Imunitatea noastră va crește prin acest masaj. Acest ulei este recomandat (ungându-ne cu un ulei hidratant în care picurăm 3-4 picături), pentru înțepăturile de insecte, calmând durerea și mâncărimile provocate de acestea. 

Intern, vom picura doar o picătură de astfel de ulei în 2 litri de apă, pe care o consumăm pe durata unei zile, pentru îmbunătățirea sistemului digestiv și imunitar.

Pentru dureri în gât, picurăm o picătură din acest ulei în apa cu care facem gargară.

AVERTISMENT! 

Uleiurile esențiale sunt foarte puternice, nu se folosesc în cantități mari, nu se înghit, nu se aplică pe piele nediluate! Nu se folosesc în jurul mucoaselor!

Chiar și diluate, uleiurile esențiale pot da reacții alergice.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii