Planta de angelică și sănătatea | Terapia Naturistă



PLANTA DE ANGELICĂ ȘI SĂNĂTATEA

Experţii spun că de la această plantă se folosesc numai rădăcinile care au cel puţin 2 ani. Din cauza unor substanţe pe care le conţin, frunzele şi fructele de angelica sunt foarte toxice, spun aceștia. Planta are acţiune antispastică, acţiune care favorizează evacuarea bilei în duoden şi o acţiune prin care stimulează secreţiile gastrice.



Proprietăţi şi beneficii

Poate calma indigestia - angelica poate să ajute în caz de dispepsie, care se manifestă în general sub formă de arsuri gastrice, flatulență, pe care o previne și o elimină și disconfort abdominal. Pulpa rădăcinii plantei poate fi folosită ca remediu pentru o bună digestie, spun experţii. Înainte ca să folosim plantă este bine să discutăm cu un medic specialist în fitoterapie înainte de a încerca orice fel de remedii pe bază de angelică.

Ajută şi bărbaţii care se confrunta cu ejacularea prematură - angelica este o plantă care ar putea să ajute în caz de ejaculare prematură, atunci când este aplicată direct pe pielea penisului, în combinaţie cu alte ingrediente. Un studiu a avut în vedere o cremă cu mai multe ingrediente, crema ce conţinea rădăcină de ginseng, rădăcină de angelica, scorţişoară şi multe altele substanţe active.
Dacă ai probleme în ceea ce priveşte ejacularea, discuta mai întâi cu un medic specialist înainte de a folosi remedii topice pe bază de angelică. Medicul îţi poate prescrie un alt tip de tratament, care să te ajute în acest sens.

Ajuta în cazul arsurilor gastrice - o combinaţie de plante medicinale, printre care se afla şi angelica, pare să calmeze simptomele disconfortului de la stomac, printre care refluxul gastro-esofagian, durerea de stomac, crampele, greaţa şi vărsăturile. Aceasta combinaţie de plante care poate fi un aliat pentru dispepsie conţine, pe lângă angelică, frunze de mentă, muşeţel german, lemn dulce, chimen, etc.

Contraindicaţii

Când vine vorba despre femeile însărcinate şi cele care alăptează, planta aceasta trebuie evitată. Anumite substanţe chimice din rădăcinile de angelică şi din alte părţi ale plantei duc la o sensibilizare sporită a pielii la lumina soarelui şi la radiaţiile ultraviolete. Din acest motiv, în timpul curelor cu preparate din rădăcină de angelică, trebuie să ţinem cont de regula de bază: evităm expunerea pielii la soare, întrucât ea este mai sensibilă acum.

Angelica nu este recomandată în cazul persoanelor care suferă de ulcer, este contraindicata la pacienţii cu afecţiuni hepatice grave şi la cei cu afecţiuni renale grave.

Cum se prepară ceaiul de angelică

Pentru balonare, unii fitoterapeuţi recomandă ceaiul din rădăcină de angelică. Planta are un gust amărui şi tocmai aceşti compuşi pot stimula sucurile digestive, pentru a contribui la o bună digestie.

O porţie tipică de ceai de angelică se face dintr-o linguriţă de rădăcina uscată la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5 minute şi se respectă recomandările medicului.

În geriatrie - se recomandă administrarea de infuzie de angelică (rădăcini, semințe, tulpini) preparată dintr-o lingură, la 250 ml. de apă clocotită; se infuzează acoperit 10-15 minute şi se consumă 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese; sau administrarea de tinctură de rădăcină şi/sau seminţe de angelică, zilnic, înainte de mese, timp de minim 3 luni de zile câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml. de apă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii