Ceaiul de hrișcă - excelent remediu naturist pentru diabet - Terapia Naturistă

 


CEAIUL DE HRIȘCĂ

Ceaiul de hrişcă este o băutură preparată fie prin infuzie a frunzelor de hrişcă, fie a boabelor sau a ambelor. Originar din China şi Japonia, este încă folosit pe scară largă în aceste regiuni, dar s-a extins şi în America de Nord şi în alte ţări occidentale.

Diabet

Ceaiul de hrişcă este capabil să reducă concentraţia de glucoză din organism, ceea ce poate ajuta la ameliorarea simptomelor pacienţilor diabetici.

Pierdere în greutate

Cu o cantitate mică de calorii şi un efect stimulativ asupra metabolismului, precum şi eliminarea retenţiei de apă, ceaiul de hrişcă este ideal dacă încercaţi să eliminaţi kilogramele nedorite.

Sistem imunitar

Ceaiul de hrişcă este bogat în diverşi antioxidanţi, vitamine şi ingrediente active care pot proteja organismul împotriva diferitelor infecţii şi agenţi patogeni. Vitamina C oferă organismului abilitatea să creeze celule albe în sânge, prima linie de apărare a organismului.

Sistem digestiv

Studiile au constatat că ceaiul de hrişcă are o componentă puternică antioxidanta care poate ajuta la îmbunătăţirea funcţiei digestive, putând elimina simptomele de balonare şi crampe. Aceasta poate lucra pentru a vă menţine mişcarea peristaltică la nivel optim, eliminând astfel constipaţia. 

Sănătatea cardiovasculară 

Cercetările au arătat că utilizarea regulată a acestui ceai poate să scadă tensiunea arterială şi numărul total de colesterol, putând preveni astfel ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral şi boala coronariană.

Probleme de rinichi

Dacă suferiţi de afecţiuni renale, numeroase studii au arătat că antioxidanţii, inclusiv rutină, din acest ceai pot încetini progresia acestei afecţiuni.

Cum se face ceaiul de hrişcă:

Fierbeţi 2 căni de apă, apoi adăugaţi 10 – 20 grame de hrişca şi opriţi focul. Lăsaţi la infuzie 5 minute după care strecuraţi.

Atenţie! Ceaiul de hrişca nu este recomandat femeilor însărcinate.

 

Sursă: https://www.organicfacts.net/buckwheat tea.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

 

               VĂ UREZ SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii