Ceaiuri care elimină cu succes balonarea - Terapia Naturistă

 


PLANTE CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA BALONĂRII

Balonarea afectează aproximativ 20-30% din populație. Există o mulțime de factori care pot declanșa senzația de balonare: intoleranțele alimentare, acumularea de gaze în intestin, bacteriile intestinale dezechilibrate, ulcerele, constipația și infecțiile parazitare.

Pelinul 

Pelinul este o plantă din ale cărei frunze verzi rezultă un ceai cu gust amar. Pentru un gust mai plăcut, ceaiul de pelin poate fi combinat cu sucul de lămâie și miere. Extractul de frunze de pelin este uneori folosit și în diferite bitteruri digestive. Acestea sunt suplimente făcute din ierburi amare și condimente care pot susțin bună digestie. Capsulele de pelin uscat pot preveni sau ameliora indigestia sau disconfortul din partea superioară a abdomenului. Această plantă promovează eliberarea de sucuri digestive, care pot ajuta la optimizarea digestiei sănătoase și la reducerea balonării.

 Fenicul 

Semințele de fenicul sunt folosite pentru ceai și au un gust asemănător cu cel al plantei lemn-dulce.  Feniculul a fost folosit în mod tradițional pentru tulburări digestive, dureri abdominale, balonare, gaze și constipație. În cadrul cercetărilor, tratamentul cu extract de fenicul a ajutat la protejarea împotriva ulcerelor. Prevenirea ulcerelor poate reduce și riscul de balonare. Constipația este un alt factor care contribuie la unele cazuri de balonare. Prin urmare, reglarea activității intestinale – unul dintre efectele potențiale ale feniculului asupra sănătății – poate rezolva și balonarea.

 Rădăcină de angelică 

Angelica este o plantă cu aromă amară, membru al familiei țelinei. Ceaiul din rădăcina de angelică poate fi combinat cu roiniță pentru un gust mai bun.

 Rădăcină de gențiană 

Rădăcina de gențiană provine din planta Genţiana lutea, care are flori galbene și rădăcini groase. Ceaiul are inițial un gust dulce, căruia îi urmează un gust amar. Unii oameni îl preferă combinat cu ceai de mușețel și miere. Rădăcina de gențiană este folosită în produse medicinale și ceaiuri din plante pentru balonare, gaze și alte probleme digestive. În plus, extractul de rădăcină de gențiană este folosit și în bitteruri digestive. Gențiana conține compuși de plante amare – iridoide și flavonoide – care stimulează eliberarea sucurilor digestive și a bilei pentru a ajuta la descompunerea alimentelor, ceea ce poate ameliora balonarea.

Ghimbir 

Ceaiul de ghimbir este făcut din rădăcinile plantei și a fost folosit pentru afecțiunile stomacale de multă vreme. Studiile spun că administrarea zilnică a ghimbirului poate ameliora greața. În plus, suplimentele cu ghimbir pot accelera golirea stomacului, ameliorează tulburările digestive și reduc crampele intestinale, balonarea și gazele.

VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii