Ceaiul de usturoi - beneficii uimitoare | Terapia Naturistă



CUM PREPARĂM CEAIUL DE USTUROI ŞI LA CE NE AJUTĂ

Se cunoaşte faptul că usturoiul este folosit în scop terapeutic de mii de ani,  el având proprietăţi uimitoare printre care regăsim proprietăţile anticoagulante, cardiovasculare, anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-neoplazice dar şi imunomodulatoare.


Având în compoziţia sa, alicină, usturoiul contribuie semnificativ la reducerea tensiunii arteriale, a aterosclerozei şi a colesterolului, stimulează sistemul imunitar.

O cană de ceai de usturoi ajută la decongestionarea căilor respiratorii şi este recomandat consumul său pentru : tuse, dureri în gât, răceli, ne ajută să slăbim datorită faptului că stimulează metabolismul, nas înfundat, luptă eficient împotriva infecţiilor, creşte nivelul de energie, reduce riscul de infarct, accident cerebral şi a afecţiunilor coronariene.


Ce ne trebuie pentru a prepara ceaiul de usturoi :

- 4 căţei de usturoi

- 100 ml. de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

- 2 linguri de miere naturală

- 3 căni cu apă plată

Vom curăţa căţeii de usturoi de coajă, însă fără a folosi obiecte metalice, îi vom pune într-un vas unde vom turna şi apa, după ce apa clocoteşte mai lăsăm să fiarbă 5 minute, stingem focul şi acoperim. După ce ceaiul nostru s-a răcit, filtrăm, adăugăm zeama de lămâie şi mierea.

Se consumă 2 căni zilnic, în cazuri de răceli sau pentru afecţiunile de mai sus enumerate.

Se va evita consumul de ceai de usturoi de către persoanele care iau anticoagulante şi de către persoanele care vor avea intervenţii chirurgicale şi a celor care sunt alergici la usturoi .

                           VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii