BEREA DE URZICI - REMEDIU NATURIST - AFLĂ ŞI TU CUM SE PREPARĂ ŞI LA CE TE AJUTĂ.
Un remediu de primăvară puţin mai neobişnuit dar foarte eficient este berea din urzici. Este un leac vechi, însă foarte eficient când vine vorba de reumatism şi nu numai.
Berea de urzici este recomandată şi persoanelor care suferă de dureri de cap, greţuri , dureri de stomac dar şi celor care suferă de pietre la rinichi, berea de urzici ajută la măcinarea acestora.
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA BERII DE URZICI:
- 4 kg. de urzici proaspete
- 50 g. de frunze de păpădie
- 50 de g. de cornăţel
- 2 ceşti cu zahăr
- 40 g. drojdie de bere fărmată
- 70 g. ghimbir pisat
- o lingură cremă de tartru
- 7 litri apă
CUM PREPARĂM BEREA DE URZICI:
Vom pune urzicile în apă rece, după ce le-am spălat bine şi curăţat, apoi vom adăuga şi păpădia, cornăţelul şi ghimbirul şi punem totul la foc.
Lăsăm să fiarbă cca. 40 de minute la foc domol, apoi punem deasupra o felie de pâine prăjită şi drojdia după care amestecăm.
Vom păstra lichidul la rece preţ de 8 ore , apoi colectăm spuma care se formează deasupra lichidului după care adăugăm o lingură de cremă de tartru şi vom depozita în sticle care se închid ermetic şi se depozitează la rece.
Pentru a îndepărta durerile reumatice vom aplica zonal comprese cu bere de urzici.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii