Ştiai că cea mai scumpă cafea din lume se face din excremente de pisică indoneziană ? | Terapia Naturistă


Cafeaua Raro este cea mai scumpă cafea din lume 



Cafeaua RARO CAFFE, căci despre ea este vorba este cea mai scumpă cafea din lume. 

Consumată în Asia şi chiar şi prin cafenelele londoneze ea ajunge să coste şi 50 de lire sterline pentru o ceaşcă, prin metropolele americane ajunge la 100 de dolari pe ceaşcă, iar în România ajunge să coste și 190 ron pe ceaşcă, iar o cutie de 80 de grame 280 ron, într-un club exclusivist din Bucureşti.

 Raritatea ei nu vine din faptul că este un soi de cafea special sau este aşa de scumpă din pricina adaosului comercial practicat de localurile de lux în care se comercializează, ci din faptului cum este procesată aceasta. 




Boabele nu sunt culese şi tratate, ele sunt culese mai întâi, apoi sunt date spre consum acestor pisici, fiind  procesate cu ajutorul lor. Crescute special în crescătorii pentru a produce boabele KAPI LUWAK. 

Acestea sunt înghiţite de către pisici şi parţial digerate în tubul digestiv al animalului, acesta nefiind capabil să descompună boabele în totalitate, iar sucul gastric ce conţine enzimele necesare dau un gust unic boabelor de cafea. 

Bobul de cafea este eliminat intact de către animal prin fecale, iar apoi este cules de către lucrătorii de pe plantaţie care îl supun unui laborios proces de spălare, dezinfectare, selecţie bob cu bob, macerare, uscare şi apoi prăjire. Studiile arată că microbiologic este mai curată decât cafeaua obişnuită.



Partea cea mai grea a acestui proces este cea a îngrijitorului, care trebuie să separe aceste boabe de resturile de excremente apoi să le colecteze. 

Credeţi că mai contează prin ce proces trec aceste boabe până ajung în ceaşca bogaţilor oferindu-le acel unic gust la un preţ aşa de mare ?

Imaginile vorbesc de la sine! Ai fi curios să guști?




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii