Ceaiuri care subţiază sângele şi întăresc imunitatea | Terapia Naturistă



 Ceaiuri pentru întărirea imunităţii şi fluidizare a sângelui

Vârsta este inamicul nostru iar odată cu înaintarea ei corpul nu mai funcţionează la capacitatea sa şi are nevoie de puţin ajutor, iar acest ajutor îl găsim în natură sub formă de plante pe care le putem folosi sub diferite forme.

Urzica este cea mai cunoscută plantă şi despre ea se spune că ajută la schimbarea sângelui şi subţierea acestuia. Este recomandată în afecţiuni ca: anemii, cloroze şi alte boli ale sângelui. Are efecte vasoconstrictoare, stimulează circulaţia şi are efecte antiinflamatoare.


Păducelul este recomandat în insuficienţa cardiacă, anghină pectorală dar şi în prevenirea infractului miocardic, îmbunătăţind irigarea cu sânge a inimii şi favorizând activitatea muşchiului cardiac.

Sulfina este cea mai bună plantă în sensul acesta, ea având proprietatea de a dilata vasele periferice, măreşte permeabilitatea şi înlătură vasoconstricţia.

 Este recomandată în tratamentul varicelor, având proprietăţi anticoagulante şi antiinflamatoare aceasta  îmbunătăţeşte circulaţia venoasă, prevenind formarea ulcerelor şi inflamarea venelor varicoase. Se ţin cure de 90 de zile cu infuzie combinată de sulfină, consumându-se 500 ml. zilnic.


Coada calului şi traista ciobanului sunt două plante benefice pentru sănătatea noastră. Traista ciobanului este recomnadată în cură mai îndelungată pentru ateroscleroză şi boli renale, acesta are proprietatea de a restabili presiunea sângelui, iar în amestec cu coada calului proprietatea plantei îşi măreşte beneficiile terapeutice.

 Se macerează 2 linguriţe de amestec cu 2 căni de apă rece timp de 8 ore apoi se filtreaza. Peste plantele rezultate vom turna o cană cu apă clocotită şi vom lăsa cca.15 minute, apoi filtrăm din nou. Vom amesteca ambele lichide rezultate şi vom consuma cam 100 g. o zi da una nu.

Păpădia este un bun tonic circulator, curăţă arterele, fiind recomandată în ateroscleroză şi alte afecţiuni. Vom pune 1 linguriţă de plantă mărunţită într-o cană, peste care vom turna apă clocotită până la umplere, acoperim pentru 15 minute, filtră şi consumăm 3 căni zilnic după mese.


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii