Usturoi murat , marinat în ulei sau oțet | Cafeneaua Subiectelor


 USTUROI MURAT , MARINAT ÎN ULEI SAU OŢET


Nu de mult timp am descoperit acest minunat aperitiv gustos cu gust de migdale picante pe care îl poţi asorta cam la orice fel de mâncare cu destul de mult succes.Fiind o reţetă italienească el ne conferă un plus de arome cu iz mediteranean.

 Familia şi prietenii vor fi încântaţi de acest aperitiv cu o textură fină şi destul de puternică exact ca un contrast subtil.


Simplu şi ieftin , nu ar trebui să lipsească din cămările voastre , natural, gustos şi sănătos, poate fi preparat pe tot parcursul anului.

 Pentru asta avem nevoie de  următoarele ingrediente:

150 ml. vin alb

150 ml. oţet

4 căpăţâni de usturoi

1 linguriţă de miere sau zahăr

1 linguriţă de sare

2-3 cuişoare

PENTRU AROMATIZARE

piper de mai multe culori

oregano

mentă

Pentru usturoiul în ulei de preferat este să folosim ulei de măsline extra-virgin iar dacă nu avem la îndemână putem folosi de floarea soarelui


Într-o cratiţă punem vinul şi oţetul la fiert după care adăugăm o linguriţă de sare , mierea şi cuişoarele. iar dacă nu avem cuişoarec le putem înlocui cu 2 frunze de dafin. Când oţetul a dat în clocot adăugăm usturoiul pe care l-am curăţat în prealabil şi aşteptăm să dea în clocot din nou după care oprim focul .

 Scoatem usturoiul cu o  strecurătoare mică . Borcanele vor fi spălate bine apoi sterilizate ,apoi vom aşeza usturoiul în borcane , adăugăm piper roşu şi piper negru cca. 10-15 boabe , punem oregano şi 2-3 frunze de mentă peste care turnăm oţetul clocotit până în gura borcanului , punându-i capacul imediat şi îl vom ţine astupat în cârpe pentru 10-12 h.

La varianta cu ulei se procedează la fel numai că în locul oţetului se va umple borcanul cu ulei .

După ce se consumă usturoiul din borcanul cu ulei, acesta îl vom putea folosi cu mare succes în prepararea pastelor, pizza, sandwich-uri, salate etc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii