Nu de mult timp am descoperit acest minunat aperitiv gustos cu gust de migdale picante pe care îl poţi asorta cam la orice fel de mâncare cu destul de mult succes.Fiind o reţetă italienească el ne conferă un plus de arome cu iz mediteranean. Familia şi prietenii vor fi încântaţi de acest aperitiv cu o textură fină şi destul de puternică exact ca un contrast subtil.
Simplu şi ieftin , nu ar trebui să lipsească din cămările voastre , natural, gustos şi sănătos, poate fi preparat pe tot parcursul anului. Pentru asta avem nevoie de următoarele ingrediente: 150 ml. vin alb 150 ml. oţet 4 căpăţâni de usturoi 1 linguriţă de miere sau zahăr 1 linguriţă de sare 2-3 cuişoare PENTRU AROMATIZARE piper de mai multe culori oregano mentă Pentru usturoiul în ulei de preferat este să folosim ulei de măsline extra-virgin iar dacă nu avem la îndemână putem folosi de floarea soarelui
Într-o cratiţă punem vinul şi oţetul la fiert după care adăugăm o linguriţă de sare , mierea şi cuişoarele. iar dacă nu avem cuişoarec le putem înlocui cu 2 frunze de dafin. Când oţetul a dat în clocot adăugăm usturoiul pe care l-am curăţat în prealabil şi aşteptăm să dea în clocot din nou după care oprim focul . Scoatem usturoiul cu o strecurătoare mică . Borcanele vor fi spălate bine apoi sterilizate ,apoi vom aşeza usturoiul în borcane , adăugăm piper roşu şi piper negru cca. 10-15 boabe , punem oregano şi 2-3 frunze de mentă peste care turnăm oţetul clocotit până în gura borcanului , punându-i capacul imediat şi îl vom ţine astupat în cârpe pentru 10-12 h. La varianta cu ulei se procedează la fel numai că în locul oţetului se va umple borcanul cu ulei .
După ce se consumă usturoiul din borcanul cu ulei, acesta îl vom putea folosi cu mare succes în prepararea pastelor, pizza, sandwich-uri, salate etc.
0 Comentarii