Dieta rusească - o dietă eficientă | Terapia Naturistă



CE CONŢINE DIETA RUSEASCĂ 

Dieta rusească – Dieteticienii ruşi sfătuiesc cu tărie să limităm consumul de carbohidraţi, în special consumul de zahăr, deoarece acesta se transformă cel mai rapid în grăsime. 

 Nu este recomandat consumul de grăsime animală şi se acordă prioritate grăsimilor vegetale care influenţează în mod pozitiv procesele de ardere a grăsimilor din organism.

 Dieta rusească include mic dejun, prânz, cină si o gustare. Consumul de sare şi lichide este limitat.


Luni


Mic dejun: 100 g. peşte fiert, 150 g. salată de varză cu mazăre verde şi morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră fară zahăr

Prânz: 150 g. carne fiartă de vită, 100 g. brânză de vaci fără grăsime şi 2 mere;


Cină: supă de legume (fara restrictii), 150 g. varză călită cu morcovi şi un pahar de suc proaspăt stors de mere


Gustare: 100 g. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.




 Marţi


Mic dejun: 200 g. salată de varză cu mazăre verde şi ceapă, cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră

Prânz: 1 pahar de chefir


Cină: 100 g. friptură de viţel cu morcovi fierţi, o ceaşcă de suc proaspăt de mere


Gustare: 100 g. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocală.



 Miercuri


Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie de pâine prajită, o ceaşcă de cafea neagră

Prânz: 100 g. hrişcă cu apă şi câteva felii de portocale


Cină: 150 g. carne de pasăre (de preferat curcan) prăjită sau fiartă, 2 mere, 1 portocală


Gustare: salată rusă fără piper, asezonată cu ulei vegetal şi un pahar de suc de mere.



Joi


Mic dejun: 1 pahar de chefir, 1 felie de pâine prăjită

Prânz: salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal


Cină: 100 g. carne fiartă, 150 g. salată de varză cu mazăre verde si ceapă


Gustare: supă de legume cu o bucată de carne slabă si 100 g. de morcovi raşi.




Vineri


Mic dejun: 3 linguri de brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră fără zahăr

Prânz: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar de suc de portocale


Cină: 1 bucată de mezel dietetic, 150 g. varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar de suc de portocale

Gustare: 150 g. pește prăjit cu un conţinut scăzut de grăsime, 100 g. coacăze roşii şi un pahar de apă minerală.


Sâmbătă


Mic dejun: 100 g. carne de vită fiartă, 100 g. varză murată

Prânz: 100 g. brânză de vaci fără grăsime


Cină: supă de legume cu o bucată de carne fără grăsime sau supă de ciuperci, o felie mică de pâine de grâu


Gustare: o felie de carne de porc, 100 g. sfeclă rasă fiartă cu prune uscate, o ceaşcă de ceai fară zahăr.



 Duminică



Mic dejun: 100 g. hrişcă cu 1 lingură de miere

Prânz: 150 g. salată de fructe


Cină: 100 g. peşte fiert, 150 g. salată de legume crude asezonate cu ulei vegetal


Gustare: 100 g. carne de vită fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 pahar de suc de portocale.


Dieta rusească trebuie urmată cel puţin 2 luni. Nu este recomandat să consumăm alimente picante, piper, muştar şi maioneză în cantităţi mari. 

Dieta rusească exclude consumul de dulciuri, îngheţată, ciocolată, produse de patiserie şi cărnuri afumate sau sărate, iar consumul de alcool este interzis total.


                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii