
CE CONŢINE DIETA RUSEASCĂ
Dieta rusească – Dieteticienii ruşi sfătuiesc cu tărie să limităm consumul de carbohidraţi, în special consumul de zahăr, deoarece acesta se transformă cel mai rapid în grăsime.
Nu este recomandat consumul de grăsime animală şi se acordă prioritate grăsimilor vegetale care influenţează în mod pozitiv procesele de ardere a grăsimilor din organism.
Dieta rusească include mic dejun, prânz, cină si o gustare. Consumul de sare şi lichide este limitat.
Luni
Mic dejun: 100 g. peşte fiert, 150 g. salată de varză cu mazăre verde şi morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră fară zahăr
Prânz: 150 g. carne fiartă de vită, 100 g. brânză de vaci fără grăsime şi 2 mere;
Cină: supă de legume (fara restrictii), 150 g. varză călită cu morcovi şi un pahar de suc proaspăt stors de mere
Gustare: 100 g. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.
Marţi
Mic dejun: 200 g. salată de varză cu mazăre verde şi ceapă, cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră
Prânz: 1 pahar de chefir
Cină: 100 g. friptură de viţel cu morcovi fierţi, o ceaşcă de suc proaspăt de mere
Gustare: 100 g. peşte fiert, 2 cartofi fierţi, 1 portocală.
Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie de pâine prajită, o ceaşcă de cafea neagră
Prânz: 100 g. hrişcă cu apă şi câteva felii de portocale
Cină: 150 g. carne de pasăre (de preferat curcan) prăjită sau fiartă, 2 mere, 1 portocală
Gustare: salată rusă fără piper, asezonată cu ulei vegetal şi un pahar de suc de mere.
Joi
Mic dejun: 1 pahar de chefir, 1 felie de pâine prăjită
Prânz: salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal
Cină: 100 g. carne fiartă, 150 g. salată de varză cu mazăre verde si ceapă
Gustare: supă de legume cu o bucată de carne slabă si 100 g. de morcovi raşi.
Vineri
Mic dejun: 3 linguri de brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră fără zahăr
Prânz: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar de suc de portocale
Cină: 1 bucată de mezel dietetic, 150 g. varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar de suc de portocale
Gustare: 150 g. pește prăjit cu un conţinut scăzut de grăsime, 100 g. coacăze roşii şi un pahar de apă minerală.
Sâmbătă
Mic dejun: 100 g. carne de vită fiartă, 100 g. varză murată
Prânz: 100 g. brânză de vaci fără grăsime
Cină: supă de legume cu o bucată de carne fără grăsime sau supă de ciuperci, o felie mică de pâine de grâu
Gustare: o felie de carne de porc, 100 g. sfeclă rasă fiartă cu prune uscate, o ceaşcă de ceai fară zahăr.
Duminică
Mic dejun: 100 g. hrişcă cu 1 lingură de miere
Prânz: 150 g. salată de fructe
Cină: 100 g. peşte fiert, 150 g. salată de legume crude asezonate cu ulei vegetal
Gustare: 100 g. carne de vită fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 pahar de suc de portocale.
Dieta rusească trebuie urmată cel puţin 2 luni. Nu este recomandat să consumăm alimente picante, piper, muştar şi maioneză în cantităţi mari.
Dieta rusească exclude consumul de dulciuri, îngheţată, ciocolată, produse de patiserie şi cărnuri afumate sau sărate, iar consumul de alcool este interzis total.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii