
SIROPUL DE PĂPĂDIE
Se cunoaște faptul că păpădia este un excelent detoxifiant și ajută eficient la reglarea funcțiilor ficatului, prin eliminarea toxinelor din organism. Sub forma de sirop, păpădia este un supliment alimentar recomandat în cazurile de calculi biliari și chiar a icterului.
Prin acțiunea sa diuretică, acesta scade tensiunea arterială, luptă împotriva formării și eliminării pietrelor la rinichi, ameliorează și chiar tratează unele boli de piele, ca iritațiile și alergii.
Păpădia este recomandată în curele de slăbire intensificând arderea grăsimilor, ameliorează simptomele reumatismului și a gutei. Ceaiul de păpădie și siropul scade semnificativ nivelul de colesterol rău din sânge.
Siropul din flori de păpădie este recomandat și pentru îndulcirea ceaiului, iar astfel te vei bucura de proprietățile beneficii ale păpădiei pentru sănătatea ta.
PENTRU PREPARAREA SIROPULUI DE PĂPĂDIE AVEM NEVOIE DE :
- 750 g. de zahăr organic
- 750 ml. apă
- 125 de flori de păpădie
- sucul de la o jumătate de lămâie
CUM PREPARĂM SIROPUL DE PĂPĂDIE
Spălăm bine florile de păpădie apoi le uscăm în prosoape din hârtie, tăiem petalele florilor cât mai aproape de bază și le vom pune într-o oală unde am pus cei 750 ml. de apă.
Lăsăm pe foc până începe să de în clocot, dăm totul de o parte și lăsăm la răcit până va ajunge la temperatura camerei după care băgăm la frigider, unde va sta cel puțin 8 ore.
După scurgerea celor 8 ore, strecurăm printr-o sită deasă, după care vom pune din nou la foc, însă de data asta vom adăuga zahărul și sucul de lămâie.
Lăsăm să fiarbă la foc mic preț de 30 de minute amestecând cu o lingură din lemn când și când. Se va obține un sirop asemănător ca textură cu mierea. Vom pune totul într-un borcan cu capac cu filet și-l vom păstra la rece dar nu la frigider.
Îl putem consum ca îndulcitor sau ca atare.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii