SPANAKOPITA - PLĂCINTĂ GRECEASCĂ CU SPANAC ŞI BRÂNZĂ Această reţetă de plăcintă îşi are originile în Grecia , ea fiind una dintre cele mai populare plăcinte . Având o umplutură pe bază de brânză şi spanac şi cu un exterior crocant , ea va surprinde întreaga familie şi musafirii care vă vor aprecia talentul şi priceperea în arta culinară.
Umplutura plăcintei sunt brânza şi spanacul însă şi celelate verdeţeuri care se vor adăuga din belşug şi mirodeniile sunt la fel de importante , umplutura se va lega cu ouă , iar pentru asta nu putem folosi chiar orice brânză , căutaă feta , ricotta sau chiar amestecate. IATĂ DE CE AVEM NEVOIE : - 300 gr. brânză feta - 450 gr. spanac, proaspăt sau congelat - 4 ouă - 2 legături de pătrunjel - 1 ceapă mare - 2 căţei usturoi - 1 fir ceapă verde - 2 linguri mărar tocat mărunt - 2 linguri ulei - piper - 1 pachet de aluat foietaj , foi de plăcintă Vom căli spancul 2 minute împreună cu ceapa , usturoiul şi pătrunjelul , iar după ce s-a răcit vom amesteca cu ouălele , mirodeniile , uleiul şi brânza feta şi vom amesteca până când vom obţine o pastă omogenă.
Preîncălzim cuptorul la 175 de gr. celesius , ungem o tavă de cuptor cu puţin ulei de măsline , vom aşeza 2 straturi de foietaj pe fundul tăvii dar care să acopere şi pereţii , ungem foile cu o pensulă cu ulei de măsline, vom adăuga încă două foi şi le vom unge cu ulei şi vom face această operaţiune până când vom aşeza cam două treimi din aluat , după care vom adăuga compoziţia de brânză pe care o vom întinde bine pe toată suprafaţa foilor de plăcintă, nivelăm şi acoperim cu restul foilor, iar ultima o vom unge cu ulei şi o vom stropi cu câteva picături de apă , împachetăm peste plăcintă şi foile de pe margini. Vom tăia plăcinta în pătrăţele , romburi dar nu de tot , doar crestat şi băgăm la cuptorul preîncălzit şi vom coace plăcinta cca.40 de minute , o scoatem şi tăiem plăcinta pe care acum o vom tăia în pătrăţelele pe care le-am trasat deja. CURAJ ŞI BINEÎNŢELES , POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii